ЧЕШКИОТ ЕП ХОЛДИНГ ЌЕ ЈА ДОКАПИТАЛИЗИРА СЛОВЕНСКИ ЖEЛЕЗНИЦИ ТОВАРНИ ПРОМЕТ

На крајот од октомври, Надзорниот одбор на Словенске железнице (СЖ) конечно ја одобри докапитализацијата на една од нејзините ќерки компании,

Повеќе

СЛОВЕНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ НАЈАВУВААТ ПРОШИРУВАЊЕ НА КОРИДОРОТ 10

Преговорите за влез на чешката енергетска и индустриска компанија-ЕП Холдинг во сопственоста на Словенски железници – Товарен превоз, една од

Повеќе