ОД НОЕМВИ ВО СЛОВЕНИЈА КАМИОНИТЕ СО ЗАБРАНА ЗА ПРЕСТИГНУВАЊЕ НА СИТЕ АВТОПАТИ

Словенечкиот министер за инфраструктура Јернер Вртовец рече дека забраната за престигнување на тешки товарни возила на делницата Шентиљ-Копер дала многу

Повеќе

ПОСЛЕ НЕКОЛКУ ГОДИНИ ПОТПИШАН Е ДОГОВОРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ВТОРИОТ ЖЕЛЕЗНИЧКИ КОЛОСЕК ПОМЕЃУ ДИВАЧА И КОПЕР

Компанијата 2TDK, која управува со проектот за изградба на вториот железнички колосек на пругата помеѓу Дивача и Копер, денес потпиша

Повеќе

КАМИОНИТЕ ВО СЛОВЕНИЈА СО ЗАБРАНА ЗА ПРЕТЕКНУВАЊЕ – НОВИТЕ ПРОПИСИ ЗА АВТОПАТОТ А1 СТАПУВААТ ВО СИЛА ОД 15 ЈАНУАРИ

За камиони со максимална дозволена тежина од над 7,5 тони, од 15 јануари 2021 година, забрането е претекнување на автопатот

Повеќе