ЈАПОНСКИ ТОВАР НА ПАТОТ КОН ЕВРОПА ПРЕКУ ТРАНССИБИРСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ

Поддржан од руски субвенции, нов контејнерски воз со јапонски товар замина за Европа на 18 ноември, користејќи ги транссибирските железници.

Повеќе

РУСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ ОТВОРААТ ЦЕНТАР ЗА ИНФОРМАЦИИ И ОБУКА ВО БЕЛГРАД

Од 10 ноември започна со работа Центар за информации и обука на Руските железници во Главната канцеларија на „Железнице Србије“

Повеќе

КОМПАНИЈАТА УРАЛСКИ ЛОКОМОТИВИ ГИ ОТКРИВА ДЕТАЛИТЕ ОД ДВОКАТНАТА ЕМГ „ЛАСТОВИЦА“

„Уралски локомотиви“, заедничко вложување на групацијата Синара и Сименс, ги објави деталите за својот нов регионален ЕМГ воз „Ластовица“ на

Повеќе

ПРОИЗВОДСТВО НА ГАСНИ ЛОКОМОТИВИ ВО СРБИЈА: ПРЕДЛОГ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗАЕДНИЧКА КОМПАНИЈА

Руските железници – РЖД го разгледува предлог за создавање заедничка компанија за производство на гасни локомотиви во Србија, „што би

Повеќе