КАРГОЈУНИТ ЈА ЗГОЛЕМУВА ФЛОТАТА НА ЛОКОМОТИВИ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ

Полската лизинг компанија Каргојунит (Cargounit) и Сименс Мобилити (Siemens Mobility) објавија рамковен договор за купување и одржување на 30 најсовремени

Повеќе

ГЕРМАНСКИОТ RAILPOOL ЈА ЗАЈАКНУВА СВОЈАТА ПОЗИЦИЈА НА БАЛКАНОТ

Рејлпул (Railpool), една од водечките европски компании за изнајмување железнички возила и хрватската компанија Кончар-Електрични возила, потпишаа договор за одржување

Повеќе

РАЗВИЕН Е СТАРТ-СТОП СИСТЕМ ЗА ЛОКОМОТИВИ

ГЕРМАНИЈА: Voith го претстави OnEfficiency.StopStart, систем која овозможува автоматско гасење и поновно покренување на локомотивата. Постојано го следи работењето на

Повеќе

НА ПАЗАРОТ СЕ ПОЈАВИ ПРВАТА ЛОКОМОТИВА СО СНАГА ОД 28 MW

ЦРРЦ Жужоу ја претстави првата од осумте електрични локомотиви од 28.8 MW со шест секции, кои енергетската компанија China Shenhua

Повеќе

КЛИЕНТИТЕ НА БДЖ ГО БИРААТ НОВИОТ ДИЗАЈН НА ЛОКОМОТИВИТЕ

БДЖ ги претстави на јавно гласање четири идејни решенија за дизајн на новите локомотиви „Сименс Смартрон“. До 31.07.2020 година, клиентите

Повеќе