EAST-WEST GATE ЈА ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТЕРМИНАЛ НА УНГАРСКО-УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА

Унгарија сака да се врати на светската мапа на логистиката, како Украина ќе го искористи тоа? Според железничкиот магазин Railway

Повеќе

СКАНИЈА ПРОИЗВЕДУВА ЕЛЕКТРИЧЕН КАМИОН ОД 32 МЕТРИ ЗА JULA LOGISTICS

Шведската компанија Jula Logistics веќе подолго време користи 32-метарски камион Scania со голем капацитет и помала емисија на штетни гасови.

Повеќе

РЕКОРДЕН РАСТ НА КОМБИНИРАНИОТ ТРАНСПОРТ ВО 2021 ГОДИНА

Во текот на вториот квартал од 2021 година, европскиот сектор за комбиниран транспорт порасна за 23,43%, во споредба со истиот

Повеќе

ПРИКАЗНАТА ЗА МАЛКОМ МЕКЛИН – ОСНОВОПОЛОЖНИКОТ НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТРАНСПОРТ

Концептот на интермодален контејнер прв го предложил Меклин. Неговата идеја за „голема кутија“, која направи револуција во управувањето со товарот

Повеќе

ПАТНИТЕ И ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ РУТИ НА НОВИОТ ПАТ НА СВИЛАТА

Оваа статија е осврт на кинеската иницијатива „Belt & Road“ која ја трансформира поморската трговија. Но, тоа е само дел

Повеќе

ЕВРОПСКИ АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА УПОТРЕБА НА ПЛАТО „ЏЕБНИ“ ВАГОНИ

По трагичната железничка несреќа што се случи на Мостот на Големиот Белт во Данска, Европската агенција за железница-ЕРА објави дека

Повеќе