БРОДСКИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ ПОВТОРНО НАРАЧУВААТ НОВИ БРОДОВИ

Економијата закрепнува, транспортните услуги се барани, но контејнерските бродови се во недостиг. Сопствениците на бродови сега нарачуваат повеќе бродови по

Повеќе

ПРЕВОЗОТ ОД КИНА СО КОНТЕЈНЕРИ УРИВА УШТЕ ЕДЕН РЕКОРД. ПЕТ ПАТИ ПОСКАП ОД ПРЕД ЕДНА ГОДИНА

Индексот на стапката за превоз на контејнери од Кина за Европа продолжува да расте, штотуку ја помина бариерата од 10.000

Повеќе

ИДЕЕН ДИЗАЈН НА ПРВИОТ БРОД ВО СВЕТОТ НА КОМПРИМИРАН ВОДОРОД

Со глобално внимание на водородот како извор на чиста, обновлива енергија, се поголем број на компании се обидуваат да станат

Повеќе

ОТПОРНОСТА НА БРОДСКИОТ ПРЕВОЗ НА КРИЗАТА

Францускиот бродски превозник ЦМА ЦГМ (CMA CGM) објави стабилни финансиски резултати за првиот квартал на 2020 година, а претседателот и

Повеќе

ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ТАНКЕРИ ЗА НАФТА ПОД РИЗИК ОД КЛИМАТСКОТО ДЕЈСТВУВАЊЕ

Од досегашните направени анализи, силното делување во борбата за климатските промени, побарувачката за танкер бродовите за превоз на нафта е

Повеќе

ПРИСТАНИШТЕТО ТРСТ – ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР НА ЈАДРАНСКОТО МОРЕ

Пристаништето во Трст минатата година ја прослави својата 300-годишнина. Ова пристаниште на Јадранското море е од големо значење за Централна

Повеќе

ИНТЕРАКТИВНА МАПА НА ОГРАНИЧУВАЊА ВО СВЕТСКИТЕ ПРИСТАНИШТА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Компанијата Вилхелмсен – Wilhelmsen создаде интерактивна мапа каде можете да ги пратите ограничувањата издадени од одделни држави или пристанишни власти

Повеќе

ПОТОНАТ ТУРИСТИЧКИ БРОД ВО СРЦЕТО НА БУДИМПЕШТА, НАЈМАЛКУ СЕДУМ МРТВИ. ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ СЕ ВОДАТ ИСЧЕЗНАТИ

Седум патници починаа, а повеќе се водат како исчезнати, кога вчеравечер туристички речен брод се превртел и потонал во главниот

Повеќе