ЕБОР АПЕЛИРА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ФИНАНСИРАЊЕТО НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

Европската банка за обнова и развој бара повеќе средства во железничкиот сектор на Западен Балкан, за справување со климатските промени

Повеќе

ГОЛЕМИ ПЛАНОВИ НА ЧД КАРГО ЗА БАЛКАНОТ

Чешката државна железничка компанија, ЧД Карго продолжува да се шири на странските пазари. Во текот на минатата недела заврши воспоставувањето

Повеќе