НАПЛАЌАЈТЕ ГО ВАШИОТ ПРЕВОЗ ЗА ПОМАЛКУ ОД 48 ЧАСА – ИНВОИТИКС ВОВЕДУВА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ТРАНСПОРТНИТЕ КОМПАНИИ

Invoitix, една од водечките европски компании за дигитално фактурирање во индустријата за патен транспорт, по неколкумесечен развој, им овозможи на своите клиенти уште поедноставно и полесно да наплатат за своите транспортни услуги со помош на новата апликација DEA 2.0.

Новата апликација се одликува со фактот дека DEA 2.0 носи целосно нови информации за статусот на клиентот (што го намалува ризикот за превозникот, со можност однапред да избегне несигурни клиенти), како и информации за оригиналните документи (каде можете да знаете однапред дали одредена должничка документација треба да ја пратите по пошта).

DEA 2.0 може да се користи на кој било уред, од компјутер до паметен телефон, овозможувајќи им на клиентите да работат на која било локација каде имаат пристап до интернет.

И покрај круната, Брегзит, флуктуациите во понудата и побарувачката на пазарот за транспорт, податоците покажуваат дека патниот товарен транспорт е сè уште меѓу 5-те водечки активности на компании и претприемачи кај нас. Едно од најчестите прашања е како да се наплати што поефикасно и што е можно побрз успешно завршениот транспорт?

Тимот на домашни и странски експерти на „Инвоитикс“ им овозможува на малите, средните и големите компании да ја подобрат својата ликвидност – тие можат да наплаќаат по своите фактури за помалку од 48 часа преку „Инвоитокс“, со што ќе се избегнат сите потешкотии што доаѓаат со долго време на наплата.

Со новата апликација 2.0 DEA: 3 чекори од фактура до наплата

По неколкумесечен развој, Инвоитикс неодамна воведе нова апликација, со која ќе се подобри и заврши бизнисот.

Системот ги вклучува следниве чекори:

-Отворање на сметка;

-Испорака на фактури до системот Invoitix;

-Колекција на фактури од Invoitix;

Она што ја разликува новата апликација од претходната е фактот дека ДЕА 2.0 носи целосно нови информации за статусот на должникот и оригиналните документи.

СТАТУСОТ на секој клиент покажува дали Invoitix го одобри клиентот за обработка на фактура. Според Invoitix, оваа функционалност е воведена за да им овозможи на операторите да ги намалат ризиците, избегнувајќи несигурни, измамнички компании или оние компании кои банкротирале.

– Овој нов, кориснички критериум може да ви помогне да размислите дали воопшто да прифатите нарачка за транспорт. Во нашата апликација, можете да ги проверите веќе постоечките записи на клиенти и да видите дали одобривме одреден клиент да достави фактура до тогаш – објаснуваат тие.

Доколку нема информации за одредена компанија во базата на податоци „Инвоитикс“, операторот има можност да „регистрира нов клиент“ – за краток временски период (околу 48 часа), „Инвоитикс“ ќе прегледува и проценува нови клиенти. Овие информации исто така можат да бидат корисни за превозникот во одлуката дали тој воопшто сака да го прифати превозот или не.

Систем за оценување

DEA 2.0 има систем за проценка заснован на едноставни бои на семафор:

  • Зелена: Финансиски силни компании со добра историја на плаќања во Инвоитикс. Invoitix секогаш ќе ги купува сметките на овие компании и ќе ви биде исплатена за помалку од 48 часа.
  • Жолта: Овие компании се финансиски послаби и / или може да имаат пониски лимити за осигурување, што значи дека Invoitix не секогаш ќе ги купува нивните сметки.
  • Црвенa: Овие компании имаат слаб рејтинг, ограничувања и / или слаба историја на плаќања со Invoitix. Од таа причина, Invoitix нема да купи сметка за компанија со црвен рејтинг во базата на податоци.

Оригинални документи

Новина во апликацијата е полето за оригинални документи, каде што однапред точно може да знаете дали документацијата треба да се испрати до одреден должник по пошта. Ова е многу важно, бидејќи навременото испраќање на документи значи и навремена исплата на вашите побарувања.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *