Политиката за приватност

Добредојдовте во Политиката за приватност на „Еуро Мобилност“

 1. Здраво, ние сме Здружение на граѓани ЕУРОМОБИЛНОСТ, Скопје и добредојдовте во нашата политика за приватност. Оваа политика утврдува како ги обработуваме вашите лични информации ако сте посетител на нашата веб страница euromobilnost.com.
 2. Кога ќе кажеме “ние”, “нас” или “euromobilnost.com” тоа е затоа што тоа сме ние кои ја поседуваме и работиме со веб страната.
 3. Ако кажеме “политика”, зборуваме за оваа политика за приватност. Ако кажеме “кориснички термини” зборуваме за правилата за користење на сајтот. Правилата се разликуваат по производ и секој производ одделно ги прави достапни и бара согласност за нив одделно со оваа политика.

Кои лични податоци ги собираме и зошто

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на овој сајт, Ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и низа на кориснички агенти на прелистувачот за да ни помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран збор создаден за вашата адреса за е-пошта (исто така, наречен хеш) може да биде испратен до Gravatar за да провериме дали го користете тој сервис. Полисата за приватност на Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата профилна слика од Gravatar ќе биде видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Мултимедија

Доколку прикаќувате слики на веб-сајтот, препорачливо е избегнување на прикачување на слики кои содржат информации за локацијата (EXIF GPS). Посетителите на веб-сајтот може да ја преземат сликата и да ги извадат тие податоци од сликите на вашиот веб-сајт.

Контакт форми

Колачиња

Доколку оставите коментар на нашиот сајт, Вие можете да одлучете да го зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-сајт во колаче. Ова се користи за ваша погодност да не треба повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе сакате да објавите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Доколку ја посетете нашата страница за најавување, Ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Тоа колаче не содржи лични инфформации и же биде отфрлено кога ќе го затворете вашиот прелистувач.

Кога се најавувате, Ние поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избор на екран(страница). Колачињата за најавување траат 2 дена, а колачињата за опции за екран траат 1 година. Доколку ја изберете опцијата „Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Доколку се одјавите од вашата сметка, колачињата се најава се отстрануваат.

Доколку уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Тоа колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID-то на написот кој го имате уредувате. Колачеето истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Објавите на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пример: видеа, слики, други објави, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како да сте го посетиле тој друг веб-сајт.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користат колачиња, вградуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и интеракцијата со вградената содржина доколку имате сметка и се најавени на тој веб-сајт.

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ние ќе ги користиме вашите лични податоци:

Онаму каде што тоа е неопходно за легитимни цели кои се во наши интереси, или на трети страни. Овие интереси вклучуваат:

 • работа на сајтот;
 • Ви обезбедува услуги опишани на сајтот;
 • Да ве информираме за оперативни вести и информации за нашата страница и услуги, на пр. да ве известиме за промени на нашата веб-страница, нарушување на веб-страница или безбедносни надградби;
 • Изработка на техничка анализа за да се утврди како да се подобри сајтот и услугите што ги нудиме;
 • Мониторинг активност на сајтот, на пр. да се идентификуваат потенцијално измамничка активности и да се обезбеди усогласеност со корисничките услови кои се однесуваат на веб-страницата;
 • Менаџирање на нашата врска со вас, на пр. со тоа што ќе одговориме на вашите коментари или прашања што ни се доставени на сајтот или ќе побараме повратни информации или дали сакате да учествувате во истражување;
 • управување со нашите правни и оперативни работи (вклучително и управување со ризици поврзани со содржината и измама);
 • обезбедување општи административни активности; и
 • Каде ни давате согласност:
 1. Обезбедување на маркетинг информации за услугите кои сметаме дека може да ве интересираат; и
 2. Прилагодување на нашите услуги и веб-страници, како рекламирање што се појавуваат на сајтот – каде што ова вклучува употреба на колачиња или слични технологии – со цел да се обезбеди по-персонализирано искуство.
 • За цели кои се задолжителни со закон.
 • Со цел да се одговори на барањата од страна на владата, суд, или истражните органи.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Доколку оставите коментар, коментарот и неговите мета податоци се чуваат на неодредено време. Ова се користи за да можеме автоматски да ги препознаеме и одобриме вашите понатамошни коментари, наместо да ги чуваме за модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на нашиот веб-сајт (доколку има такви), ние ги чуваме и личните податоци кои ги внесуваат во својот кориснички профил. Сите корисници може да ги видат, уредат или избришат своите лични податоци во било кое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-сајт, исто така, може да ги видат и променат тие информации.

Какви права имате врз вашите податоци

Доколку имате корисничка сметка на овој сајт или сте оставиле коментар, можете да побарате датотека со личните податоци кои ги поседуваме за вас, вклучувајќи ги сите податоци кои ни ги имате доставено. Исто така, можете да побарате бришење на вашите лични податоци. Ова не вклучува податоци кои сме должни да ги зачуваме за административни, правни или безбедносни причини.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да бидат прегледани преку сервисот за автоматска спам проверка.

Ваши информации за контакт

Здружение за промовирање и информирање во областа на одржливиот транспорт,

мобилноста и заштита на зелената околина –

ЕУРОМОБИЛНОСТ

contact@euromobilnost.com

Седиште

Ул. Св. Кирил и Методиј бр. 16

МК 1000 Скопје

Print Friendly, PDF & Email